Like ons!

Formule 1

Pirelli verwacht hypersoft-band voor het eerst in Monaco te gebruiken

Pirelli gelooft dat het aankomende seizoen de ronderecords die afgelopen seizoen bijna op elk circuit zijn gesneuveld, opnieuw verbeterd gaan worden. De Italiaanse bandenfirma heeft alle compounds samengesteld van zachter rubber dan vorig jaar en dat moet de snelheid ten goede komen.

Pirelli kreeg in 2017 regelmatig het verwijt te horen dat de banden te hard waren. Dat resulteerde er onder andere in dat in het laatste gedeelte van het seizoen alleen de zachtste drie bandencompounds nog meegenomen werden naar de Grands Prix. 

Naast dat iedere rubbersamenstelling een mix zachter gemaakt is, heeft Pirelli met de hypersoft de allerzachtste F1-band ooit in hun assortiment opgenomen. Die wordt overigens pas bij de Grand Prix van Monaco voor het eerst ingezet, zo voorspelt Mario Isola, motorsportbaas van de Italiaanse bandenfabrikant, tegen Racer: 'De hypersoft is echt heel erg zacht. Het is een beetje extreem, maar we wilden graag een dergelijke compound. We zijn nog aan het ontdekken waar we de band in kunnen zetten. We hebben daar nog wat extra data voor nodig. Waarschijnlijk is Monaco de eerste race waar we de band in gaan zetten.'

Dat wil niet zeggen dat er bij de eerste Grands Prix van het jaar niets veranderd. 'Wij kiezen er bij iedere Grand Prix voor om een slag zachter te gaan dan vorig jaar', onthult de Italiaan. 'Vooral in het begin van het vorige seizoen zijn we redelijk conservatief geweest. Dat zal dit jaar anders zijn.' (foto: By Courtesy Of Pirelli)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven