Like ons!
Analyse: Waarom Williams Kubica passeerde en Sirotkin géén pay-driver is

Formule 1

Analyse: Waarom Williams Kubica passeerde en Sirotkin géén pay-driver is

Het was dé soap van deze winter: wie kiest Williams als tweede rijder? Het leek Robert Kubica te worden. Het contract lag al klaar. Totdat de tests van Abu Dhabi verreden werden. Die twee dagen gooiden alles op zijn kop.

Williams wilde graag met Kubica verder. De Pool gaf geweldige feedback, is vanzelfsprekend een goede coureur en zijn armblessure leek nooit een probleem te zijn. Bovendien zou het een sprookje zijn waar Williams commercieel gezien enorm van zou profiteren. Toch werd dinsdag bekendgemaakt dat Sergey Sirotkin volgend seizoen naast Lance Stroll rijdt. 22 jaar. Rus. 15 miljoen. De kritiek op die keuze van Williams is niet mals. ‘Twee pay-drivers, het moet niet gekker worden. Williams maakt zichzelf kapot’, was de doorsnee reactie. Echter blijkt Sirotkin niet zomaar een Rus met een grote zak roebels, die een Formule 1-stoeltje koopt, analyseerde Autosport.

Nogmaals: Williams had de volste overtuiging dat het volgend seizoen met Kubica en Stroll zou rijden, maar had toen buiten Sirotkin gerekend. De Rus werd in Abu Dhabi ingezet om hem te testen voor de rol als reserverijder. Toen de data echter werden doorgespit bleek dat Sirotkin aanmerkelijk sneller was. Een tweede, grondige analyse bevestigde dat Kubica simpelweg onder deed voor de man uit Moskou. De feedback van de Pool was uitmuntend, maar er moeten in 2018 resultaten geboekt worden.

En dus viel de keuze op Sirotkin. Zeker toen deze meer geld dan Kubica mee bleek te brengen, stond het 2-0 voor Sirotkin. Natuurlijk is de vraag hoe hij presteert onder druk. Natuurlijk is de vraag of Kubica over een heel seizoen niet de betere is. Maar Williams lijkt qua cijfers de beste keuze te hebben gemaakt. Bovendien heeft het met Kubica nu een uitstekende reserverijder, die jonkies Stroll en Sirotkin met al zijn ervaring aan kan sturen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven