Like ons!
Todt wil einde veto-recht met Ferrari bespreken

Formule 1

Todt wil einde veto-recht met Ferrari bespreken

Ferrari heeft al sinds jaren tachtig een vetorecht in de Formule 1. De laatste keer dat ze hem gebruikten was in 2015 toen ze tegen lagere prijzen waren voor het leveren van motoren. Jean Todt, FIA-president, zou graag met Ferrari in gesprek willen om een einde aan dit vetorecht te maken.

'Ferrari heeft dit veto-recht nu al decennia. Zodra wij over een verlenging van de overeenkomst gaan onderhandelen, is dit één van de dingen waar we het over gaan hebben', zei de Fransman bij een bijeenkomst in Abu Dhabi. 

Todt ging ook nog in op het dreigement van Ferrari om de sport te verlaten als de motorregels niet veranderen voor na 2020. 'Ben ik bang om Mercedes en Ferrari te zien vertrekken? Dat is hun keuze. Wij willen in ieder geval dat niemand vertrekt. Natuurlijk is Ferrari een iconisch merk. Het is een team dat sinds het begin van de Formule 1 aan elk seizoen deelgenomen heeft. Ik wil Ferrari dus niet zien vertrekken en ik weet niet of het goed voor ze is om de vertrekken uit de sport, want het is een uniek merk omdat race- en straatauto's vervlochten zijn. Ik denk dat een vertrek pijnlijk is voor Ferrari, maar dat is niet meer mijn verantwoordelijkheid.' (foto: Ferrari Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven