Like ons!
Voormalig Red Bull-coureur concludeert: 'Geld is belangrijker dan talent'

Formule 1

Voormalig Red Bull-coureur concludeert: 'Geld is belangrijker dan talent'

Filipe Albuquerque (32) reed in zijn jonge jaren voor Red Bull Racing. De Portugees brak echter nooit door in de Formule 1. Dit komt volgens hem door een gebrek aan financiële middelen. Aan Diario de Noticias legt hij uit wat er mis is gegaan.

'Toen ik achttien jaar was, had ik een contract bij Red Bull. Ze geloofden in me en gaven me het gevoel dat de wereld geweldig en eerlijk was. Ik voldeed aan alle doelstellingen. Ik was in elk kampioenschap waar ik aan meedeed de beste rookie, veel meer kon ik doen. Alleen in de laatste fase richting de Formule 1 haperde de machine', leidt Albuquerque zijn verhaal in.

Daarna kwamen de problemen. 'Voor de GP2 kreeg ik van Red Bull opeens te horen dat ik geld moest inleggen. Ze wilden dat ik mee ging betalen aan een stoeltje. Dat is het probleem als je dichter in de buurt van de Formule 1 komt, geld is belangrijker dan talent', concludeert de rijder die eind januari samen met twee ploeggenoten de 24 uur van Daytona wist te winnen.

Albuquerque verwijt zijn voormalige werkgever niets. 'Zonder Red Bull had ik een studie moeten volgen en had ik mijn carrière in de autosport nooit kunnen financieren. Bovendien was ik jong en probeerde ik mijn droom te verwezenlijken. De situatie in de autosport is nu niet anders, maar er zijn veel ergere dingen in de wereld. Daarnaast richt ik me alleen op dingen waar ik invloed op uit kan oefenen.' (foto: Filipe Albuquerque Instagram)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven