Like ons!
'Ferrari-motor begint 2018 met evenveel pk's, alleen betrouwbaarheid verbeterd'

Formule 1

'Ferrari-motor begint 2018 met evenveel pk's, alleen betrouwbaarheid verbeterd'

Het Italiaanse Motorsport.com bericht dat Ferrari er in geslaagd is om de betrouwbaarheid van de krachtbron te verbeteren. De nieuwe motor zou in staat moeten zijn om het zeven volledige weekenden vol te houden. Daarentegen heeft de renstal uit Maranello tot op heden geen extra pk's weten te creëren ten opzichte van vorig seizoen.

Het gebrek aan betrouwbaarheid speelde Ferrari voornamelijk aan het eind van vorig seizoen parten. Komend jaar mogen de teams per bolide maar gebruik maken van drie verschillende motoren, anders volgt er een gridstraf. Het was daarom voor de Scuderia van belang om in de winter flink aan de slag te gaan wat betreft de betrouwbaarheid. Het lijkt er echter op dat Ferrari daarvoor wel een offer heeft moeten brengen.

Naar verluidt zullen de 2018-motoren, in ieder geval aan het begin van het nieuwe seizoen, 'slechts' evenveel pk's bereiken als vorig seizoen. Daartegenover staat wel dat de rode brigade gedurende het seizoen belangrijke ontwikkelingen zouden kunnen doorvoeren, omdat er dan een nieuwe kernkop (specifiek ontworpen voor de nieuwe motor) beschikbaar zal zijn. 

Het bericht over het gelijke aantal pk's van de nieuwe Ferrari-motor volgt op het nieuws van datzelfde Motorsport Italië dat Mercedes komend seizoen met de nieuwe krachtbron een voorsprong van zo'n 50 pk heeft op de power units van concurrenten Renault en Ferrari. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven