Like ons!
Renault komt als eerste F1-renstal met eigen eSports-team

Formule 1

Renault komt als eerste F1-renstal met eigen eSports-team

Het team van Renault heeft als eerste Formule 1-renstal een officieel eSports-team in het leven geroepen. Het Franse team heeft daartoe besloten nadat het constateerde dat er sprake was van een toenemende belangstelling voor online gaming.

Maandagavond liet Renault via de eigen officiële kanalen weten dat het is gaan samenwerken met Team Vitality, ook gevestigd in Frankrijk. ‘Renault Sport Team Vitality’ zal zich de komende maanden volledig richten op de online racespellen. De drie bekendste namen die onderdeel uitmaken van het team zijn Philip Paschmeyer, Victor Locquet en Sandro Holzwarth. De gecontracteerde games zullen de coureurs en het technische personeel ook op verschillende technische vlakken trainen.

'De banden tussen de autosport en gaming zijn overduidelijk', start Abiteboul, teambaas van Renault. 'Beide takken van sport vragen om mentale weerbaarheid en fysieke fitheid binnen een zeer competitieve omgeving. De lancering van de F1 eSports Series door de FOM heeft de samensmelting tussen deze twee werelden versneld en dat zorgt voor samenwerkingsmogelijkheden. Onze rijders, en met name de rijders van de Renault Sport Academy, en de kampioenen van Vitality kunnen ervaringen uitwisselen.'


0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven