Like ons!
Mallya ziet kloof: 'Realitisch zijn over onze eigen beschikbare middelen'

Formule 1

Mallya ziet kloof: 'Realitisch zijn over onze eigen beschikbare middelen'

De bolides van Force India waren na afloop van de Grands Prix in 2017 in de Formule 1 vrijwel altijd terug te vinden op een plek die recht gaf op een aantal WK-punten. Mede-eigenaar Vijay Mallya is dan ook trots op de ontwikkeling die de Brits-Indiase renstal sinds de oprichting in 2008 heeft doorgemaakt.

Ondanks het feit dat de budgetten bij Force India een stuk lager liggen dan bij bijvoorbeeld Williams, McLaren en Renault, weet de renstal de laatste seizoenen telkens opnieuw de naaste concurrentie te verslaan. 'Ik ben erg trots op hoe ver het team in de afgelopen 10 jaar is gekomen', gaat Mallya van start. 'In 2008 waren we een team dat volledig op de achtergrond reed en nu zijn we het vierde geplaatste team. Dat is een geweldige prestatie en het was dan ook ongelooflijk bevredigend.'

Het gat naar de absolute topteams is voor Force India onoverbrugbaar, zo erkent de Indiër. 'Op dit moment is er een té grote kloof die we moeten sluiten tussen de top drie teams. Echter, ik ben nog steeds trots dat we 'de beste van de rest' zijn. We concurreren tegen grote fabrikanten en we moeten realistisch zijn over wat we met onze eigen beschikbare middelen kunnen bereiken. Dus ik ben tevreden en trots op het werk dat we doen, maar mijn honger naar betere resultaten en podiumplaatsen is niet gestild hoor. Het doel voor de toekomst is om onze huidige postitie op de grid te behouden en de kloof te dichten met de teams die voor ons liggen', besluit Mallya tegenover Firstpost.com.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven