Like ons!
Haas over kritiek: 'Het is een beetje haar eigen leven gaan leiden'

Formule 1

Haas over kritiek: 'Het is een beetje haar eigen leven gaan leiden'

Gene Haas is op de officiële site van Haas F1 ingegaan op de kritiek vanuit Amerika op de uitspraken van Guenther Steiner. De teambaas zei dat er te weinig talent in de Verenigde Staten is om een Amerikaan in een wagen van Haas te zetten.

Hier waren onder andere enkele Indycar-rijders niet van gecharmeerd. Haas relativeert de uitspraken van Steiner. 'Het is een beetje haar eigen leven gaan leiden, vooral vanwege de manier waarop verschillende media het hebben geïnterpreteerd', is hij van mening.

'Wij staan nog altijd in de beginfase en leren in de Formule 1', vervolgt de chef. 'Het heeft dan weinig zin om een coureur in te zetten die zelf ook moet leren. Laat het duidelijk zijn: wij zetten met alle liefde een Amerikaanse coureur in, maar dan moet die rijder het team als referentiepunt zien, en niet andersom. Op dit moment helpen Romain Grosjean en Kevin Magnussen ons enorm vooruit. Onze rijders waren in 2017 beter dan onze wagen', vindt Haas. 

Er moeten nog wat zaken verbeterd worden om het gat naar voren kleiner te maken. 'In 2018 willen we de technische problemen oplossen die ons tot dusver dwars hebben gezeten. De banden zijn een hoofdzorg, je wil ze op een bepaalde bedrijfstemperatuur brengen en houden. Ze zijn erg gevoelig, je hebt het juiste aeropakket en daar bijbehorende settings nodig', aldus de leidinggevende. (foto: Haas F1)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven