Like ons!
Tost: 'Gelael is in staat om de Formule 1 te bereiken'

Formule 1

Tost: 'Gelael is in staat om de Formule 1 te bereiken'

Franz Tost is van mening dat reservecoureur Sean Gelael absoluut in staat is om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. Dat zegt de teambaas van Toro Rosso op de website van de coureur. De Indonesiër geldt als een groot talent en rijdt volgend seizoen, naast wat vrije trainingen bij Toro Rosso, bij Formule 2-topteam Prema.

‘Ik denk dat Sean, afgaande op zijn persoonlijkheid, de Formule 1 kan halen. Het hangt alleen af hoe hij zich ontwikkelt. Soms denken coureurs dat ze bij het halen van de Formule 1 niets meer hoeven te doen, maar je moet hard blijven werken. Dan begint het pas’, zegt Tost. ‘Je moet goed kunnen rijden, passie hebben, gedisciplineerd leven, innovatief zijn en het juiste karakter hebben.’

Al die vijf eigenschappen heeft Gelael volgens Tost. ‘Nu is het aan hem om het meeste eruit te halen. Hij heeft talent, maar of hij ooit wint is lastig in te schatten. Eerst de Formule 1 bereiken. Sean krijgt bij Prema in de Formule 2 de kans om zich op de kaart te zetten. Daar zal hij goed moeten presteren.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven