Like ons!
Carey houdt voet bij stuk: 'Geen extra worst voor Ferrari'

Formule 1

Carey houdt voet bij stuk: 'Geen extra worst voor Ferrari'

Het is achter de schermen een stevig oplopend conflict: Liberty Media vs. Ferrari. Formule 1-directeur Chase Carey blijft echter op het standpunt dat Ferrari zich vanaf 2021 gewoon moet schikken in hetzelfde lot als de andere teams.

Ferrari is het niet eens met de voorgestelde motorformule voor 2021 en verder en heeft daarnaast grote moeite met het feit dat Liberty af wil van het veto-recht én de financiële voordelen die het team afgesproken heeft met de vorige F1-baas Bernie Ecclestone.

Carey is uiteraard bereid om in gesprekken nader tot elkaar te komen, maar geeft aan dat de onderhandelingsruimte voor de Scuderia niet groot is. 'Ferrari is uniek en heeft een legendarische status', zegt Carey in de Corriere della Sera. 'We moeten het team echter wel gewoon behandelen als elk ander team. We kunnen tot overeenstemming komen, maar het objectief dat wij hebben is niet onderhandelbaar. Het belang van onze fans komt op de eerste plaats. We kunnen ons niet veroorloven om Ferrari een extra worst voor te houden.'

De verwachting is echter dat Liberty nog een paar hele harde noten te kraken heeft om de privileges van de Scuderia uit de F1-contracten te slopen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven