Like ons!
Haas verrast met onaangekondigde presentatie

Formule 1

Haas verrast met onaangekondigde presentatie

Niet Williams, maar het team van Haas heeft de eer om als eerste team van de grid de nieuwe bolide voor het seizoen 2018 aan het publiek te presenteren. De Amerikanen presenteerden hun nieuwe VF-18 onverwacht op Valentijn's Dag.

Qua uiterlijk ligt de nieuwe wagen in dezelfde lijn als de wagen van afgelopen seizoen. Het bodywork is wat lichter grijs gespoten en zowel de sharkfin als de T-wing zijn verdwenen. Haas start 2018 net als 2017 met Romain Grosjean en Kevin Magnussen achter het stuur.

'De grootste verandering is natuurlijk de introductie van de Halo. Dat heeft de aerodynamici behoorlijk wat uren gekost. Het chassis is zelfs gemodificeerd, zodat de Halo de vereiste massa kan weerstaan', verklaart teambaas Guenther Steiner. 'Het minimumgewicht van de wagen is verhoogd en het centrum van de zwaartekracht ligt hoger, simpelweg omdat er met de Halo een nieuw onderdeel is toegevoegd. Uiteindelijk heeft iedereen hier dezelfde pijn van. De reglementen zijn nagenoeg gelijk gebleven, zodoende is de VF-18 een evolutie van de bolide die we vorig jaar hebben ingezet. Het draait minder om innovatie, des te meer om verfijning.'

(fotocredit: Haas F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven