Like ons!
Update | Newey blijft CTO bij Red Bull Racing, nieuwe rol voor Waché

Formule 1

Update | Newey blijft CTO bij Red Bull Racing, nieuwe rol voor Waché

Hoofd-ontwerper Adrian Newey vertrekt volgens een publicatie van de Franse krant L'Equipe bij het Formule 1-team van Red Bull. Pierre Waché zou de opvolger zijn voor het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Newey wordt alom beschouwd als een van de grootheden binnen de Formule 1, want onder zijn bewind sleepte Red Bull tussen 2010 en 2013, met Sebastian Vettel achter het stuur, vier wereldtitels binnen. 

Newey stond bekend als de goeroe van de aerodynamica binnen de Formule 1. De 59-jarige Brit liet zijn expertise echter ook buiten de koningsklasse van de autosport gelden, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie. De afgelopen jaren bouwde de hoofd-ontwerper echter een team van technisch specialisten om zich heen, bestaande uit Rob Marshall, Paul Monagan en Pierre Waché. Die laatste zou nu met onmiddelijke ingang de taken van Newey overnemen binnen het team van Red Bull.

Pierre Waché
Fransman Pierre Waché spreekt in gesprek met l'Equipe uit dat hij weet waar hij aan begint. 'Ik weet wel wat ik met deze positie vertegenwoordig en ook wel risico er aan vast hangt', start hij. Bang voor dat risico is Waché echter niet. 'Ik zou niet willen zeggen dat het me bang maakt, maar ik ken de prestatieverplichting die aan deze functie kleeft. Ik ben echter gedreven om te laten zien dat ik in staat ben om het goed te doen.

Toekomst
Volgens de Fransman was het Newey zelf die opperde dat Waché zijn opvolger zou worden. Toch geeft hij aan dat hij niet altijd hetzelfde pad zal kiezen als zijn voorganger. 'Ik zal natuurlijk niet alles veranderen, maar zal noodzakelijkerwijs wel anders handelen. Adrian (Newey red.) werkte voornamelijk veel aan de aerodynamica, terwijl ik ga proberen om de auto echt aan de grond te binden', zo bevestigd Waché zijn voorliefde voor downforce. 'De banden hebben daarnaast ook hun complexiteit en dat fascineert me' sluit hij af.

Update 17:50 uur
Red Bull Racing heeft duidelijkheid verschaft in de geruchten dat Adrian Newey het team zou verlaten en Pierre Waché zou zijn aangesteld als zijn opvolger. Waché, zo blijkt uit een gesprek van Autosport met teambaas Christian Horner, krijgt inderdaad een nieuwe functie binnen het team, maar gaat Adrian Newey niet vervangen.

'Adrian Newey blijft onze Chief Technical Officer', stelt Horner. 'Ook de rol van Rob Marshall, werkzaam als Chief Engineering Officer, veranderd niet. Wel is het zo dat we een nieuwe functie van technisch directeur gecreëerd hebben en dat Pierre Waché, die werkzaam was als Chief Engineer, daarnaar toe doorschuift.' (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven