Like ons!

Formule 1

Ocon baalde flink van F1-debuut Max: 'Een bittere pil, het viel me zwaar'

Esteban Ocon schreef in 2014 het Europese Formule 3-kampioenschap op zijn naam en wist onder meer Max Verstapen achter zich te houden. Toch moest de jonge Fransman lijdzaam toezien hoe Verstappen zich verzekerde van een vast stoeltje in de Formule 1 bij Toro Rosso voor het jaar daarop. Het viel de huidige Force India-coureur zwaar.

'Dat was zeker een bittere pil', steekt Ocon van wal bij Motorsport.com. 'Ik moest toezien hoe hij naar de Formule 1 ging terwijl ik met één raceweekend te gaan de titel (in de Europese F3) had veroverd. Dat viel me vrij zwaar. Maar ik wist dat door de juiste mensen om mij heen te hebben, hard te blijven werken en titels te blijven pakken, mijn tijd wel zou komen. En dat is ook zo gebeurd.'

De 21-jarige coureur hoopt samen met de Limburgse Red Bull-coureur op korte termijn te strijden om de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. 'Ja, als er aan het einde van het verhaal een kampioenschap op me ligt te wachten, dan zou ik daar gelijk voor tekenen. Daar zou ik geen enkel probleem mee hebben. Coureurs als Max en Charles zijn heel erg sterk. Ik race al tegen ze sinds het allereerste begin. Ik weet hoe goed deze jongens zijn en ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst gaan tegenkomen.' (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven