Like ons!

Formule 1

De Vries over zes F2-motoren die in brand vlogen: 'Gelukkig niet bij ons!'

Nyck de Vries kijkt zeer tevreden terug op de driedaagse Formule 2-tes op het circuit van Paul Ricard. Op het Franse asfalt maakte de Nederlander voor het eerst kennis met zijn bolide van Prema en dat beviel uitstekend. 

Tijdens het testen vlogen er zes Formule 2-motoren in de brand, maar De Vries werd daar geen slachtoffer van. 'Gelukkig niet bij ons, maar wij hadden weer andere pech. Zo verloor ik tijdens de ochtend van de eerste testdag mijn front flaps. Die vielen er gewoon af. En omdat er geen reserve-onderdelen waren, reed ik dus met een halve voorvleugel. Daarnaast hebben we problemen gehad met de radiatoren, de versnellingsbak en het stuurkolom.'

De coureur van Prema heeft niet gekeken naar de tijden van zijn concurrenten. 'De focus lag bij onze eigen progressie. Het klinkt misschien heel cliché, maar het was echt een kwestie van dag na dag nieuwe dingen leren over de auto, ook omdat de betrouwbaarheid er nog niet is. Dit is geen Formule 1, ik heb dus geen idee wat de anderen gedaan hebben. We mogen in ieder geval wel verwachten dat naast Prema ook DAMS, ART en Carlin mee zullen strijden om het kampioenschap', besluit De Vries tegenover Formule1.nl.

(Foto: Instagram Nyck de Vries)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven