Like ons!

Formule 1

'Mercedes heeft te aggresief chassis wat zorgt voor te veel slijtage'

Robert Doornbos dicht Red Bull goede kansen toe voor komend seizoen, zo laat hij weten in Peptalk maandagavond. Volgens de oud F1-coureur, van onder meer Red Bull, heeft grootste concurrent Mercedes last van slijtage van de achterbanden tijdens de long runs.

Doornbos verwacht Mercedes op de eerste startrij tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen, maar de analist van Ziggo Sport denkt dat Red Bull dat goed kan maken in de race. 'Red Bull kan de achterstand goedmaken met de balans van de auto, want Mercedes schijnt last te hebben van slijtage van de achterbanden. Hun chassis is te aggresief en vreet eigenlijk de banden op. Red Bull heeft daar geen last van en heeft natuurlijk Verstappen en Ricciardo achter het stuur.'

Ferrari moet volgens de analyse van Doornbos voorlopig pas op de plaats maken. 'Ferrari heeft gepiekt met de hypersofts. Ze hebben een hele snelle ronde neergezet afgelopen week, maar op de lange runs zijn ze niet zo goed als dat ze gedacht hadden.' (Foto: Mercedes AMG Media)


0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven