Like ons!

Formule 1

Alonso: 'Wij bij McLaren gaan voor de bovenste vijf, zes posities'

Fernando Alonso heeft zich tegenover radiozender Onda Cer uitgelaten over zijn bevindingen van de testweek. Onder andere de nieuwe Renault-motor komt aan bod, net als de oude Honda-motor. 

'Ik zie geen enkele reden om pessimistisch te zijn. McLaren is het op één na beste team in de geschiedenis van de Formule 1, Renault is een van de beste motorleveranciers ooit en wij lopen over van ambitie. Ik zie niet in waarom dit niet goed uit zou pakken', begint de Spanjaard erg optimistisch. 

'Normaal gesproken eisen Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing de eerste drie startrijen voor zich op. Dan blijft daarachter de vraag over; McLaren, Haas F1, Renault of Force India? Wij moeten eerst die strijd maar eens zien te winnen. McLaren kan een sprong voorwaarts maken, van de negende plaats bij de constructeurs naar knokken in de top van de middenmoot.'

Doelstellingen

'Toen we de keuze maakten voor Renault, waren we het er allemaal over eens dat het voor McLaren al heel goed zou zijn als we dit jaar dicht achter de top drie zouden staan. Elke race in de top vijf, altijd in Q3 terecht komen en vechten voor podiumplekken wanneer dat mogelijk is, dat is het doel. Wij zijn heel blij met onze overstap naar Renault, we hebben ons met vier seconden per ronde verbeterd ten opzichte van vorig jaar', doelt Alonso op de resultaten van de wintertests. 

Over Honda is de McLaren-coureur inmiddels wat milder aan het worden, nu hij zelf niet meer met die motor hoeft te rijden. 'Ik heb geen problemen met Honda. We zullen hoe het ze in Australië vergaat. De wintertests zijn goed verlopen voor ze en als ze in Melbourne in de top vijf eindigen, dan ben ik de eerste om ze daarmee te feliciteren. Maar ik denk niet dat dit het geval zal zijn. Een test is toch wat anders dan een seizoen met drie motoren voor 21 races. Ik denk dat zij bij de onderste drie, vier teams zullen behoren, wij bij McLaren gaan voor de bovenste vijf, zes posities', aldus een optimistische Alonso. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven