Like ons!

Formule 1

Renault staat achter invoering budgetplafond

Technisch directeur van Renault Bob Bell heeft tegenover GPUpdate.net gezegd dat het team welwillend tegenover een budgetplafond zou staan. 

'Renault is voor het idee dat het goedkoper wordt om in de Formule 1 te rijden en succesvol te zijn. Op dit moment is het verschil tussen de teams, wat betreft inkomsten en uitgaven, enorm. Het zou niet zoveel mogen kosten om succesvol te zijn als dat het nu doet. We moeten manieren vinden om de kosten te drukken voor een gelijk speelveld. We staan absoluut achter een dergelijk initiatief. Als dat een budgetplafond is, dan zijn we daar voor. Als het een verandering van de regels is, dan zijn we daar ook voor. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die vrijwillig meer geld wil uitgeven', aldus Bell. 

De teams zouden niet meer afhankelijk moeten zijn van privé-investeringen, wat bijvoorbeeld bij Force India en Sauber gebeurde. 'Realistisch gezien moet de Formule 1 ernaartoe dat elk team op de grid zijn eigen broek kan ophouden en geen verlies blijft draaien. Neem een team als Force India, zij zijn de laatste jaren overeind gehouden doordat Vijay Mallya er geld in stak. Manor overleefde alleen omdat de eigenaar er geld in stak. We moeten naar de situatie toe dat alle teams kunnen rondkomen van de inkomsten die ze zelf genereren.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven