Like ons!

Formule 1

Waarom de topspeed in Barcelona niks zegt

Er zijn diverse lijstjes verschenen van de topsnelheid van coureurs en teams in Barcelona. Echter, ze zeggen maar weinig over wat hun werkelijke topsnelheid zal zijn in Melbourne en later in dit seizoen. Dit komt door diverse variabelen, waaronder gebruik MGU-H, mogelijke slipstream, DRS, luchtweerstand en de kracht van de motor. 

Auto Motor und Sport geeft bijvoorbeeld aan dat Valtteri Bottas een maximum speed van 334,3 km/u heeft gehaald, terwijl Lewis Hamilton op 324,3 km/u heeft gezeten. Dit is te wijten 'aan een andere programma' van de wereldkampioen.

Er zijn nog meer oorzaken, bijvoorbeeld sommige coureurs hadden hun DRS open en anderen niet. Max Verstappen klokte de op één na hoogste maximale snelheid met 331,2 km/u, maar was dan veel sneller dan Daniel Ricciardo 318,5 km/h. 'Waarschijnlijk had Verstappen een slipstream', schrijft AMS.

Opvallend is dat McLaren helemaal onderaan het lijstje staat, met zowel Stoffel Vandoorne als Fernando Alonso. Een verklaring is er niet, maar zelfs met een open staande DRS kwam Alonso niet verder dan 317,6 km/u. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven