Like ons!

Formule 1

Horner dringt aan op snel besluit FIA: 'Er zijn verschillende geïnteresseerden die duidelijkheid willen'

Christian Horner spoort de FIA aan om tempo te maken met het bepalen van de reglementen voor 2021. Dit zou voor de zomerstop geregeld moeten worden, omdat het anders krap wordt voor potentiële nieuwe motorenleveranciers en commerciële rechtenhouders om nog in te stappen.

Met een snelle beslissing kan de F1 er ook meteen voor zorgen dat er geen sceptische reacties meer worden verspreid door Mercedes en Ferrari, wat publiekelijk ‘vuurwerk’ oplevert. Bovendien: ‘Als we niet voor de zomer beslissen, zullen motorleveranciers gaan klagen dat ze niet genoeg tijd hebben’, weet Horner tegenover Crash.net.

‘Het is dus belangrijk dat de rechtenhouders en de FIA met een helder toekomstplan naar buiten komen. Zij moeten zo snel mogelijk een overeenkomst bereiken, zodat teams niets meer te vertellen hebben’, vindt Horner, die denkt dat de spanningen op die manier weg worden genomen. ‘Er zijn ook verschillende geïnteresseerden in een komst naar de Formule 1, die ook graag duidelijkheid willen.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven