Like ons!

Formule 1

FIA waarschuwt teams na innovativiteit Renault: 'Ze moeten niets stoms gaan doen'

FIA waarschuwt de teams geen trucjes uit te halen met de instellingen van de motor. Dat heeft Motorsport.com vernomen van Charlie Whiting. Dit naar aanleiding van een afwijkend concept bij Renault, dat de uitlaat in een hoek plaatste, waardoor de uitlaatgassen tegen de achtervleugel blazen. Volgens Whiting prima, zolang er maar niet aan de motor wordt gesleuteld.

‘Het voordeel is waarschijnlijk minimaal. Ik heb er geen problemen mee, zolang het geen werking heeft als de motor niet wordt benut, of dat een instelling niet normaal is’, zegt Whiting. Met een bepaalde instelling zou de auto enorm kunnen profiteren op het moment dat de coureur van het gas af gaat.

‘We kijken later of we het uitlaateffect moeten minimaliseren. Het belangrijkste is dat Renault niets stoms doet. Iets doen met de motorinstellingen zou onnatuurlijk zijn’, vervolgt de wedstrijdleider, die toevoegt dat de FIA al werk heeft gemaakt van het minimaliseren van het blaaseffect. ‘Daarom hebben we de uitlaatpijp in een minimale hoek in het midden. Maar je weet hoe teams zijn: ze proberen tien procent van wat ze hadden kunnen terug te winnen. Soms lukt dat.’ (fotocredit: Renault Sport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven