Like ons!
Tost: 'Werken met Honda geeft een ongekende vrijheid'

Formule 1

Tost: 'Werken met Honda geeft een ongekende vrijheid'

Franz Tost heeft als teambaas van Scuderia Toro Rosso samengewerkt met Cosworth, Ferrari en Renault als motorenpartner en komt tot de conclusie dat de samenwerking met huidig partner Honda het beste is dat het team had kunnen overkomen.

'Het is een enorm verschil, geloof me'', zei Tost tegen Autosport. 'Het begint met het ontwerpen van de wagen. In het verleden kregen we motor van onze partner die zei: 'Dit is motor, daar lopen de pijpen, dit zijn de aggregaten, leg deze maar gewoon achterin je auto.'

'Nu zitten onze ontwerpers om de tafel met de ingenieurs van Honda en wordt er overleg gepleegd over de olietank het best ontworpen kan worden en hoe deze het best in het chassis zou moeten passen', komt de teambaas met een voorbeeld. 'Hetzelfde doen ze met het uitlaatsysteem, dat heel belangrijk is voor de aerodynamica van de wagen. Hetzelfde doen ze met de vraag waar de hete lucht van de radiatoren weer afgevoerd moet worden. Vroeger moesten we het maar uitzoeken, maar nu kunnen we alles overleggen met Honda. Je had de lachende gezichten van onze mensen moeten zijn. We hebben nu een impact, ook op de instellingen van de motor. Werken met Honda geeft een ongekende vrijheid. Daarom is deze samenwerking met Honda de beste beslissing voor ons team die we hadden kunnen nemen.' (fotocredit: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven