Like ons!
Renault-coureurs hopen op verbetering halverwege het seizoen: 'We zijn er nu nog niet'

Formule 1

Renault-coureurs hopen op verbetering halverwege het seizoen: 'We zijn er nu nog niet'

Waar sommige coureurs in de dagen voorafgaand aan de eerste Grand Prix spreken over goede prestaties, podia, zeges en alles door een roze bril zien, klinkt bij het team van Renault een realistisch verhaal: Het wordt roeien met de riemen die er zijn in Australië.

Dat stelde zowel Nico Hülkenberg als Carlos Sainz in een vraaggesprek met Motorsport-total.com. Beide coureurs oordelen dat de bolide in zijn huidige staat niet in staat is om voor podiumplekken te strijden. Een groot nadeel van de RS18 zou zijn dat de rijbaarheid niet optimaal is en dat de auto lastig over curbstones gaat. Gedurende de eerste races van het seizoen gaat daar volgens Sainz ook niet veel aan veranderen. 'Wat dat betreft heb meer vertrouwen in de ontwikkelingen die halverwege dit seizoen komen dan die voor deze race', stelt de Spanjaard. 'We hebben onze basis van de test genomen en ik denk niet dat er veel zaken gaan veranderen. Misschien een paar onderdelen, maar niets dat de prestatie van de wagen drastisch gaat veranderen.'

Renault introduceerde tijdens de tweede wintertest een nieuwe voorvleugel en dat is volgens Nico Hülkenberg een stap in de goede richting. De Duitser benadrukt dat het Renault-team nog altijd volop in ontwikkeling is en dat het zeker nog geen gearriveerd team is. 'Vorig jaar hebben we gebouwd aan de infrastructuur, mensen aangenomen die daar aan werken en het kost tijd voordat dit soort zaken hun vruchten afwerpen', zegt de Duitser. 'Ik denk dat we gedurende dit seizoen de voordelen en resultaten van de investeringen van afgelopen jaar gaan zien. Om eerlijk te zijn denk ik dat we er nog niet helemaal zijn. Tijdens de test kon ik een kijkje nemen bij de grote teams en wanneer Red Bull me inhaalde tijdens de langere runs, hadden ze nog steeds een voordeel.' (fotocredit: Renault Sport F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven