Like ons!
Mercedes 'vergat' Red Bull en erkent fout: 'Waren teveel gefocust op Ferrari'

Formule 1

Mercedes 'vergat' Red Bull en erkent fout: 'Waren teveel gefocust op Ferrari'

Toto Wolff heeft in gesprek met Auto, Motor und Sport de pijnlijke conclusie getrokken dat het een grote kans op de overwinning heeft laten schieten. Mercedes riep Lewis Hamilton niet naar binnen tijdens de safety car-situatie voor vers rubber, dit omdat de Duitse renstal domweg was vergeten dat het team van Red Bull ook nog kans maakte op de overwinning.

Hamilton lag 2,7 seconden achter Max Verstappen toen de Nederlander de pitstraat in reed. Kimi Raikkonen reed zelfs 11,2 seconden achter Daniel Ricciardo op een uitzichtloze P6. Maar waarom reageerden Ferrari en Mercedes niet op de tactiek van Red Bull toen de Oostenrijkse renstal beide coureurs naar binnen haalde voor nieuwe banden?

'Wij hebben té veel gefocust op Ferrari en Ferrari waarschijnlijk op ons', constateert Wolff. 'We hadden Red Bull van de radar verloren. Nu er dit seizoen zes coureurs zijn die kunnen winnen, is het makkelijker om tactische fouten te maken.'

Bovenstaande was overigens niet de enige reden voor Mercedes om Hamilton niet naar binnen te roepen. 'Voor ons was de positie op de baan belangrijker dan een nieuwe set banden. In de eerste helft van de race is namelijk bijna niemand ingehaald. We vreesden dat het moeilijk zou zijn om de verloren plaatsen door een extra pitstop nog te compenseren in de laatste fase van de wedstrijd', besluit de Oostenrijkse teambaas. (Foto: Mercedes-AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven