Like ons!
Wolff: 'Hamilton net als Mercedes niet in de beste vorm'

Formule 1

Wolff: 'Hamilton net als Mercedes niet in de beste vorm'

Toto Wolff is kritisch op Lewis Hamilton. 'Net als de auto verkeerde hij misschien niet in zijn beste vorm', laat de chef van Mercedes weten aan Motorsport.com. Hamilton eindigde als vierde in de Grand Prix van China. 

'Hij is naar mijn mening de beste coureur, maar ook de beste sportmannen hebben weleens een dag waarin het niet honderd procent naar verwachting verloopt', vervolgt de Oostenrijker op de site. 'En als je een auto onder je kont hebt die niet gepresteerd zoals je verwacht en de banden ook niet doen wat deze moeten doen en de strategie is tegen je… We bespraken dit scenario vanmorgen en helaas ging alles de verkeerde kant op.'

Mercedes kreeg opnieuw de banden niet in de juiste window. 'We oververhitten de banden', zegt Wolff nog meer. 'Het loop nog niet op rolletjes. Soms is het rubber te koud, dan oververhitten we het. Maar als we wel het juiste momentum vinden dan zie je, net als in Melbourne, dat we heel snel zijn. Over een ronde is de auto heel goed. Maar als het niet lukt, zoals gisteren en vandaag, dan zijn we te langzaam.' (foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven