Like ons!
Pirelli: 'De intentie is dat de hypersoft ook voor de race wordt gebruikt'

Formule 1

Pirelli: 'De intentie is dat de hypersoft ook voor de race wordt gebruikt'

Toto Wolff noemde de hypersofts onlangs 'een kwalificatieband'. Verder leek het erop dat de Mercedes-teambaas suggereerde dat er echt niet gestart kan worden op de hypersofts, die onder meer bij de Grands Prix van Monaco en Canada beschikbaar zullen zijn.

F1Maximaal vroeg Mario Isola van Pirelli of hij het eens is met de stelling van Wolff. 'Wanneer de hypersofts beschikbaar zijn, is er een grote kans dat hij wordt gebruikt in de kwalificatie. Maar het is de intentie dat hij ook gebruikt zal worden in de race en niet alleen in de kwalificatie. Hoe lang een stint zal duren is afhankelijk van het circuit en andere parameters zoals de rijders en de auto, maar het is duidelijk dat het een kortere levensduur zal hebben dan de andere banden', zegt Isola over de zachtste band die er is.

Pirelli verwacht starts op hypersofts

Ondanks dat Wolff denkt dat men niet kan beginnen op de hypersofts, verwacht Pirelli dat dit wel gaat gebeuren. 'We denken dat de top tien wel gaat beginnen op de hypersofts, op sommige coureurs na die misschien strategisch in Q2 een andere band kiezen. De eerste race met de hypersofts zal in Monaco zijn. Traditiegetrouw is dit een één-stop-race, dus we zullen een lange stint gaan zien van de hypersofts.'

Tot slot ging Isola nog in op de prestaties van de banden in 2018. 'Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar tot op heden zien we dat iedereen tevreden is', vertelt hij nog vóór de Grand Prix van China. 'In Australië werkten de banden zoals we hadden verwacht, maar Bahrein was een beter voorbeeld voor wat we proberen te bereiken, waarbij men keuzes moest maken met betrekking tot de strategie en bandendegradatie, wat een spannende race tot gevolg had tot de laatste ronde.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Sjoerd Valkering
sjoerd@f1maximaal.nl

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven