Like ons!
'Renault leverde geweldig werk door vormgeving motor af te stellen op RB14'

Formule 1

'Renault leverde geweldig werk door vormgeving motor af te stellen op RB14'

De Italiaanse tak van Motorsport.com  schrijft maandagavond dat de overwinning van Red Bull in China voor een deel op het conto komt van motorenleverancier Renault. De perfecte integratie van de Renault-motor zou namelijk een grote rol gespeeld hebben bij het verbeteren van het Red Bull-chassis.

Hoewel men bij de Oostenrijkse renstal nog steeds niet geheel tevreden is over voornamelijk het vermogen van de krachtbron, speelde de motor van de Franse fabrieksteam dus toch een grote rol. Renault zou in de winterstop namelijk in nauw contact hebben gestaan met Red Bull om de motor qua vormgeving perfect te kunnen integreren in de nieuwe bolide van Red Bull.

'De RB14 kan niet alleen rekenen op een uitstekende mechanische grip, het beschikt ook over een goede aerodynamische efficiëntie. Renault heeft geweldig werk geleverd met de verpakking van haar krachtbron, die sluit perfect aan op de RB14. Door wat aanpassingen omtrent de 'vormgeving' van de Renault-motor heeft de renstal uit Milton Keynes haar chassis kunnen verbeteren', zo valt te lezen op de site van het Italiaanse medium. 

Hoe de Renault-motor geïntegreerd is in de bolide van de Oostenrijkse renstal kan je hier zien. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven