Like ons!
McLaren zit niet te wachten op wijzigingen voor inhalen: 'Erg kostbaar'

Formule 1

McLaren zit niet te wachten op wijzigingen voor inhalen: 'Erg kostbaar'

Dinsdag staat er een vergadering gepland voor de F1 Strategy Group. In Parijs zullen verschillende onderwerpen worden aangehaald, waaronder mogelijke wijzigingen op aerodynamisch gebied zodat het inhalen in 2019 makkelijker moet worden. Het team van McLaren is op het eerste oog niet zo'n voorstander van reglementswijzigingen.

De veranderingen die in 2019 doorgevoerd zouden kunnen worden zijn dat de voorvleugel minder complex moet worden en dat een grotere achtervleugel en krachtigere DRS zouden moeten zorgen voor een toename van het aantal inhaalmogelijkheden.

Brown zegt daarover bij Motorsport.com: 'Is dat puur bedoeld voor het inhalen en is het een reflexreactie na Australië? In Melbourne werd er nauwelijks ingehaald maar Bahrein was een van de beste races van het afgelopen decennium. Als het een reactie op Australië is, dan is het misschien iets te snel en overhaast', stelt de topman van McLaren.

'Mijn vraag is of we binnen twee maanden een beslissing moeten nemen en het aerodynamisch platform radicaal moeten veranderen, of dat we de aero-regels moeten aanpassen met het risico dat we het in 2020 opnieuw moeten veranderen omdat het niet werkt? En dan in 2021 wederom wijzigen? Drie jaar op rij de regels veranderen is heel kostbaar. Ik denk dat dat niet past in de plannen van de Formule 1 over duurzaamheid en kostenbesparing.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven