Like ons!
Red Bull had 300 meter voor beslissing pitstop: 'Winnaarsmentaliteit in het DNA'

Formule 1

Red Bull had 300 meter voor beslissing pitstop: 'Winnaarsmentaliteit in het DNA'

Robert Doornbos is erg onder de indruk van de manier waarop het gehele Red Bull-team acteerde in China afgelopen weekend. De voormalig Formule 1-coureur stelt in zijn column voor Ziggo Sport dat Red Bull nog altijd de winnaarsmentaliteit in het DNA heeft zitten.

'Ik dacht ook even 'wow!' bij die dubbele stop van Red Bull', start Doornbos zijn relaas. 'Die was echt heel gedurfd. De safety car komt erin en gelijk roepen ze Max en Daniel naar binnen. Een enorme gok, maar het heeft zich waanzinnig uitbetaald. Ricciardo was al uit bocht 14 gekomen, de laatste hairpin voor de pits, toen hij zijn engineer de call hoorde maken. Verstappen reed daar nog voor, dus kun je nagaan hoe weinig tijd ze hadden.'

De Nederlander concretiseert het vervolgens. 'Ze hadden grofweg 300 meter om te beslissen. Die safety car had geen 5 seconden later moeten komen en ze dachten in ieder geval sneller dan Mercedes en Ferrari. Je ziet daarmee dat die winnaarsmentaliteit in het DNA van Red Bull zit opgesloten en dat ze niet voor niets vier wereldtitels hebben gewonnen', aldus Doornbos. (Foto: Red Bull Content Pool)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven