Like ons!
Honda laat niets los over mogelijke samenwerking met Red Bull

Formule 1

Honda laat niets los over mogelijke samenwerking met Red Bull

We zijn drie Grands Prix onderweg en het lijkt erop dat Honda zijn zaken goed op orde heeft in vergelijking met de afgelopen drie jaar. Als Honda deze lijn weet vast te houden kan Red Bull Racing aan het eind van dit jaar ervoor kiezen om een samenwerking aan te gaan met de Japanners. Het contract tussen Red Bull en Renault, de huidige motorleverancier van Red Bull Racing, loopt dit jaar af. Honda laat echter nog niets los over een eventuele samenwerking met het team van Christian Horner. Honda wil eerst de focus houden op het huidige seizoen met Toro Rosso.

Honda maakte in 2015 zijn rentree in de Formule 1 door de motoren te leveren aan McLaren. Maar na drie zeer moeizame seizoenen kwam aan die samenwerking een einde. In 2018 levert Honda haar motoren aan Red Bull's zusterteam Toro Rosso. Tijdens de GP van Bahrein behaalde Honda het beste resultaat sinds de terugkeer in de Formule 1. Pierre Gasly kwam als vierde over de finish. 

Red Bull en Renault werken al jaren op gespannen voet met elkaar samen. Mocht Honda zich goed blijven doorontwikkelen dit jaar, kan het zomaar zijn dat in 2019 Red Bull Racing met de Honda-motor achterin de bolide op de grid verschijnt. Hier wil Honda echter nog niks over loslaten, want ze willen zich eerst concentreren op het huidige seizoen met Toro Rosso.

Honda-topman Tanabe geeft aan dat hij niet degene is die de uiteindelijke beslissing neemt over een samenwerking met Red Bull: 'Die beslissing komt van boven af, daar heb ik vrij weinig over te zeggen. We gaan in ieder geval gefocust verder met het huidige seizoen waarin we nauw samenwerken met Toro Rosso. We luisteren goed naar elkaar en proberen zodoende de auto steeds beetje bij beetje te verbeteren.'

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven