Like ons!
Steiner: 'Standaardwagens betekent einde van de Formule 1'

Formule 1

Steiner: 'Standaardwagens betekent einde van de Formule 1'

Günther Steiner vindt dat de Formule 1 niet de richting van de IndyCar moet opgaan, door te veel onderdelen te standaardiseren. 

Het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap introduceerde voor 2018 opnieuw een standaard aerokit, al zijn er nog bepaalde vlakken waarop de teams zelf onderdelen kunnen ontwikkelen, zoals de ophanging. Dat is veel goedkoper voor de deelnemers, maar in de zoektocht naar een meer betaalbare Formule 1 moet de sport niet te ver in de richting van de Amerikaanse tegenhanger doorslaan, zo denkt Steiner.

'Als de Formule 1 naar standaardwagens gaat, dan betekent dat het einde van de sport. De F1 is het toppunt van de autosport en dus is technologie nog altijd belangrijk', vertelt Steiner aan Motorsport.com. 'We moeten oppassen dat we de Formule 1 niet te simpel maken. Mensen zijn erg geïnteresseerd in technologie, ook al denken we soms van niet. Daar is de F1 een goed platform voor'.

Dallara levert in de IndyCar de wagens en de Italiaanse constructeur bouwt ook het chassis van Haas. De ervaring van Dallara in verschillende categorieën is volgens Steiner een voordeel. 'Hoe meer je met mensen praat, hoe meer je leert', vertelt Steiner. 'Ook met de IndyCar praten is niet verkeerd. Anders leer je nooit wat', besluit de Italiaan.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven