Like ons!
Vettel: ‘Coureurs manipuleren Virtual Safety Car’

Formule 1

Vettel: ‘Coureurs manipuleren Virtual Safety Car’

Sebastian Vettel meent dat coureurs het Virtual Safety Car-systeem misbruiken tijdens de races. De coureur van Ferrari viel afgelopen weekend zeventien punten achter op leider Lewis Hamilton na een verkeerd uitgepakte pitstop onder de VSC.

Na de race liet de Duitser aan crash.net weten dat hij zeker is van het feit dat coureurs sneller rijden dan is toegestaan. De software zou volgens hem niet goed werken. ‘De FIA heeft een ons systeem gegeven waarmee je een delta-tijd moet volgen. Iedereen met 40% langzamer gaan rijden. Maar ik denk dat iedereen weet dat je sneller kan gaan tijdens de VSC door andere lijnen in de bochten te rijden’, klaagt Vettel.

‘We hebben een systeem nodig zonder mogelijkheden dit te manipuleren. Iedereen doet het dus het is geen geheim meer’, stelt hij verder. Charlie Whiting, FIA Race-directeur, zegt dat het onmogelijk is om de VSC te manipuleren door andere lijnen door de bochten te rijden: ‘De VSC heeft een systeem met een delta van 30% langzamer dan de snelste tijd. De coureurs dienen dit aan te houden. De tijd van de coureur word elke 50 meter gemeten ten opzichte van die delta-tijd. Hiervan worden de rijders ook elke 50 meter op de hoogte gebracht. Een melding of ze te snel gaan. Coureurs mogen sneller gaan zolang ze maar langzaam genoeg zijn in elke sector en op de Safety Car-lijn.’

Whiting geeft wel aan eventuele fraude te zullen onderzoeken zodra hiervoor enig bewijs ter tafel komt. (Foto: Ferrari F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven