Like ons!
McLaren wil Alonso behouden, maar niet per se voor de Formule 1

Formule 1

McLaren wil Alonso behouden, maar niet per se voor de Formule 1

Er is McLaren-baas Zak Brown veel aan gelegen om Fernando Alonso ook na dit jaar aan zijn bedrijf te binden. Daarbij zijn voor Brown nadrukkelijk ook andere opties dan (enkel) Formule 1 bespreekbaar.

McLaren wil binnenkort om de tafel met hun Spaanse ster om eens over diens toekomst te praten. De renstal heeft een plan B om de coureur te blijven boeien ontwikkeld. Brown hint er op dat McLaren bereid is om zich met Alonso te wagen aan een avontuur dat naast Formule 1 ook WEC én IndyCar behelst.

'McLaren heeft een lange geschiedenis in andere race disciplines, tegelijkertijd met de Formule 1. We hebben in het verleden Can-Am, IndyCar en Le Mans gereden én gewonnen', zei Brown tegen SoyMotor.

Het WEC-programma zou per 2020 vorm moeten krijgen op het moment dat de nieuwe reglementen van kracht worden. Omdat Alonso een contract heeft om in 2019 voor Toyota te racen, dan de renstal zich het jaar voorbereiding veroorloven. Het project-IndyCar zou per direct opgestart kunnen worden. (Foto: McLaren F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven