Like ons!
 Crash van Hartley genereerde 25G, coureur op de schopstoel

Formule 1

Crash van Hartley genereerde 25G, coureur op de schopstoel

Brendon Hartley crashte in de derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje in bocht 9 uit de training en reed zoveel schade dat hij de kwalificatietraining aan zich voor bij moest laten gaan. Uit de gegevens blijkt dat de Nieuw-Zeelander een flinke klap te verwerken heeft gekregen.

Hartley's Toro Rosso klapte met de achterkant van zijn wagen met een snelheid van 110 kilometer per uur in de bandenstapels en het moment van impact gegenereerde 25G op het lichaam van de coureur, die zijn Toro Rosso helemaal afschreef.

De monteurs van het kleine Italiaanse team hadden meer dan 24 uur nodig om de auto te herbouwen en hebben zo veel nieuwe motorcomponenten in moeten bouwen, dat een gridstraf een kwestie van tijd is voor Hartley, of wie er tegen die tijd in die wagen zit want de geruchten dat Helmut Marko spijt heeft van zijn keuze voor de regerend WEC-kampioenschap worden sterker en sterker. Zo ging in Spanje het gerucht dat Pascal Wehrlein in beeld zou zijn als vervanger. Daar heeft Marko naar eigen zeggen 'op dit moment niet aangedacht'. Op dit moment. Wellicht dat het plotselinge aanwijzen van de jonge Brit Jake Dennis als coureur voor de tweede testdag tijdens de in-season test in Barcelona ook een aanwijzing is dat er op korte termijn iets gaat veranderen aan de line-up van Toro Rosso. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven