Like ons!
AMS vermoedt: 'Officieel protest tegen Ferrari dreigt voor Grand Prix van Monaco'

Formule 1

AMS vermoedt: 'Officieel protest tegen Ferrari dreigt voor Grand Prix van Monaco'

Het is al sinds het begin van het seizoen één van de onderwerpen van gesprek en het was al een beetje aangekondigd dat het onderwerp de komende weken zou gaan domineren: De legaliteit van de Ferrari SF71H. Voor de Grand Prix van Monaco zou een officieel protest tegen de bolide dreigen vanuit enkele van de concurrenten van de Scuderia.

Rokende uitlaten vanwege een te grote hoeveelheid olie die verbrand wordt, een te veel Kilojoules producerende batterij en de creatief aan de halo bevestigde achteruitkijkspiegels zijn slechts drie van de onderwerpen waar sommige concurrenten van de Italiaanse renstal met opgetrokken wenkbrauwen naar kijken.

Auto, Motor und Sport heeft achterhaald waarom het voor FIA-medewerkers zo ontzettend moeilijk is om de legaliteit van de Ferrari te bepalen. Een batterij mag maximaal 4 megajoule aan vermogen leveren, maar door een sensor te omzeilen zou de batterij van Ferrari meer energie produceren. Daardoor beschikt de Italiaanse renstal over 20 pk meer dan wanneer het zich wel aan de regels zou houden. De manier waarop deze sensor ontweken wordt, is zo gewiekst dat de techneuten van de FIA de grootst mogelijke moeite hebben om de onderste steen boven te krijgen, schrijft het Duitse medium, dat verder weet te melden dat enkele andere renstallen op het punt staan om voor de Grand Prix van Monaco een officieel protest tegen Ferrari in te dienen. (Foto: Scuderia Ferrari)

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven