Like ons!
'Assen gaat geen cent aan Formule 1 meebetalen'

Formule 1

'Assen gaat geen cent aan Formule 1 meebetalen'

De Formule 1 is wat de gemeente Assen betreft welkom op het TT-circuit, maar de gemeente gaat er geen euro aan bijdragen om de race naar Drenthe te halen. Dat is afgesproken tussen ChristenUnie, GroenLinks, VVD en de Stadspartij Plop in het bestuursakkoord voor de gemeente.

Ook gaat er niet geïnvesteerd worden in de aanpassing van toegangswegen, op of rond het circuit en wordt er ook niet meebetaald aan festivalactiviteiten. Dat bericht RTV Drenthe op basis van het gesloten coalitieakkoord. Mocht er een festival gekoppeld worden aan de Formule 1 Grand Prix dan moet op het circuit gehouden worden. 'Anders kost het de gemeente weer geld', zegt Bert Wienen, fractievoorzitter van de ChristenUnie. "En we hebben al een groot festival in de stad met de TT.'

De collegepartijen onderschrijven in het nieuwe coalitieakkoord 'dat de Formule 1 voor Assen zeker een economische spin-off heeft'. 'Maar de organisatie van het evenement zien we als een commercieel gebeuren, waarin we geen geld steken', aldus het akkoord.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven