Like ons!
Honda onderzoekt opties hoe ze Hartley 'probleem' moeten oplossen

Formule 1

Honda onderzoekt opties hoe ze Hartley 'probleem' moeten oplossen

Honda is aan het onderzoeken hoe ze de situatie rondom de motoronderdelen van Brendon Hartley het beste aan kunnen pakken. Na zijn harde crash in de derde vrije training afgelopen zaterdagochtend is de motor in Hartley's auto helemaal gewisseld.

De crash zorgde ervoor dat de zowel een nieuwe motor als ook een nieuwe versnellingsbak in de auto van Hartley gemonteerd moesten worden. Dit brengt voor het team een probleem met zich mee aangezien hij bij verschillende onderdelen al aan de maximum van drie vervangingen per seizoen zit. Als ze hierna de turbo en de MGU-H nog een keer moeten vervangen, heeft Hartley de volgende keer een grid-straf aan zijn broek hangen.

'We onderzoeken verschillende mogelijkheden', aldus Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda. 'Onze mannen zijn de gecrashte motor aan het bekijken, maar het ziet er naar uit dat hij echt definitief verloren is. We gaan nu samen met het team kijken hoe we dit het beste aan kunnen pakken.'

Honda heeft de eerste grote update aangekondigd voor de GP van Canada, begin juni. Bij deze update moeten dan ook de MGU-H en turbo vernieuwd worden. Het is de vraag of Hartley dit gaat doen, aangezien hij dan een grid-straf van 10 plaatsen krijgt. Als hij de zomerstop kan halen met de onderdelen die nu in zijn auto zitten kan het team wellicht in Spa de nieuwe onderdelen monteren. Het circuit in België biedt namelijk meer kans tot inhalen. (Foto: Red Bull Content Pool)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven