Like ons!
McLaren positief na nieuwe upgrades

Formule 1

McLaren positief na nieuwe upgrades

De twee testdagen in Barcelona waren voor McLaren het perfecte moment om de oude en nieuwe auto met elkaar te vergelijken. Het Britse team stuurde tijdens de GP van Spanje Alonso en Vandoorne de baan op met verschillende updates. Stoffel Vandoorne sloot de testdagen af met een positief gevoel.

Op de tweede testdag kwam de Belg tot "maar" 96 rondes aangezien hij een bandenprogramma reed voor Pirelli. Ondanks deze test heeft hij toch nog verschillende dingen geleerd. Stoffel reed woensdag namelijk met de oude auto waar nog geen updates zaten. De dag daarvoor reed hij juist met de updates op de wagen die het team ook gebruikte tijdens de Grand Prix van Spanje. 'Ik vond het zeer zinvol om de twee pakketten met elkaar te kunnen vergelijken. Op deze manier kon ik de upgrades goed aanvoelen en hoe ze de prestaties van de auto veranderen was duidelijk merkbaar. De updates zijn echt goed en ik vind dat we afgelopen weekend een stap in de juiste richting hebben gezet.' Aldus onze 26-jarige zuiderbuur.

Ook Lando Norris, reserverijder voor het team mocht met allebei de pakketten de baan op. De Brit, uitkomend in de Formule 2, is het met Vandoorne eens. Daarnaast is hij ook wel van mening dat er verschillende goede dingen zitten aan de oudere versie. 'Wat we nu vooral moeten doen is het vinden van de juiste combinatie van die twee om de auto nog sneller te maken. Ik vind vooral dat de nieuwe upgrades er voor zorgen dat de wagen meer downforce heeft. Dat is altijd fijn aangezien je dan toch sneller door de bochten komt.'

De jonge Brit vond het een mooie kans om zich te laten zien. 'Ik zie dit vooral als een kans om te leren van Stoffel en Fernando en op die manier te groeien als coureur. Natuurlijk hoop ik in 2019 of 2020 in de Formule 1 te rijden. (Foto: McLaren F1 Team)

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven