Like ons!
Newey baalt van nieuwe regels: 'Dit beïnvloedt de hele auto'

Formule 1

Newey baalt van nieuwe regels: 'Dit beïnvloedt de hele auto'

Red Bull Racing is niet blij met de nieuwe aero-regels voor 2019. Christian Horner heeft al zijn onvrede geuit over de veranderende vleugels. Onder andere de achtervleugel zal breder worden en het effect is misschien wel groter dan men denkt.

Men heeft de regels bedacht om het inhalen te bevorderen en beter te kunnen volgen zonder te veel vuile lucht op te vangen. Adrian Newey, ontwerper van Red Bull, is niet blij. 'Het herzien van de luchtstroom die uit de voorvleugel komt betekent dat je de hele aerodynamische design van de auto moet aanpassen. Het verandert alles', citeert Globo Esporte hem.

Iemand die werkzaam is bij het aerodynamisch team van de F1 legt uit wat de gevolgen zijn. De auto die DRS gebruikt zal extra veel voordeel krijgen en meer snelheid pakken ten opzichte van degene die geen DRS heeft, waardoor het snelheidsverschil groter gaat worden. Degene met de grotere achtervleugel die geen DRS heeft ondervindt meer hinder dan degene met DRS. Het snelheidsverschil kan oplopen tot 20 km/u in China, schetst hij. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven