Like ons!
Vandoorne benoemt tot nieuwe ambassadeur van Sparco

Formule 1

Vandoorne benoemt tot nieuwe ambassadeur van Sparco

Het in Turijn gevestigde bedrijf Sparco, gespecialiseerd in het maken van brandwerende kleding, heeft de samenwerking met het team van McLaren met vier jaar verlengd. Daarnaast werd bekend dat Stoffel Vandoorne met het bedrijf gaat samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Tijdens de presentatie vertelde de Belg enkele interessante feitjes over de kleding die de coureurs dragen.

Met de huidige stuurtjes in de Formule 1 is het zo dat de coureurs ongeveer 5000 veranderingen aanbrengen tijdens een GP. Dit komt neer op ongeveer elke 80-90 meter van de baan één verandering! 'De handschoen moet daarom licht zijn, met een optimale grip, alsof het eigenlijk een tweede huid is zodat je vingers bijvoorbeeld niet wegslippen van de knopjes', aldus de Belg. Hijzelf gebruikt nieuwe innovatieve biometrische handschoenen. In die handschoen zit in de binnenkant een optische sensor om de hoeveelheid zuurstof in het bloed te meten en om de hartslag te controleren. Dit maakt het mogelijk om de status van een coureur na een crash te checken en om op die manier meteen de juiste hulp toe te passen.

'Als ambassadeur van Sparco heb ik de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van specifieke producten die ook nuttig kunnen zijn voor andere professionele rijders. Het is voor mij een grote eer om samen met McLaren deel uit te maken van dit mooie project', besluit de 26-jarige Belg.

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven