Like ons!
Hoofd-motor ontwikkeling Taffin van Renault ziet duidelijk progressie na 'b-spec' updates

Formule 1

Hoofd-motor ontwikkeling Taffin van Renault ziet duidelijk progressie na 'b-spec' updates

Rémi Taffin zegt tevreden te zijn met de nieuwe Renault-krachtbron. De Fransman, die eindverantwoordelijke is in het ontwikkelingsproces van de Renault-motoren zegt positief te zijn na de lancering van de zogenoemde 'b-spec' motor, die sinds Canada in de roulatie is. In het Franse Auto Hebdo doet Taffin een boekje open over de nieuwe Renault-motor.

Taffin bendadrukt dat de ICE, oftewel het verbrandingscomponent in de krachtbron het belangrijkste onderdeel is. 'Alles aan de motor is eigenlijk geüpdatet en herzien. Vooral de ICE. Daar hebben we veel aandacht aan besteed, want dat is het component in de motor waar het allemaal mee begint. Het is zo'n belangrijk onderdeel omdat hier veel PK's gewonnen kunnen worden, want hoe meer benzine je kan omzetten per seconde, hoe meer energie er naar de rest van de motor kan gaan. De ICE is dus een sleutelcomponent. Ik denk dat onze winst in PK's met de nieuwe motor vooral te danken zijn aan de optimalisatie hiervan, dus over dit onderdeel zijn we tevreden.'

Taffin is redelijk tevreden over de prestaties van zijn nieuwe motor tijdens de Grand Prix van Canada. 'We krijgen van alle teams de data door om alles van de krachtbronnen te monitoren en te onderzoeken. We zijn tijdens het hele weekend nauwelijks problemen tegengekomen. Al in de eerste vrije training waren we blij nadat alle zes rijders positief waren over de nieuwe motor. Daarna hebben we de motoren geprobeerd optimaal bij te stellen voor de kwalificatie en ook dat is gelukt. We hadden met Max Verstappen bijna een pole position, dus dat zegt genoeg op een circuit met zoveel rechte stukken,' concludeert Taffin. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven