Like ons!
'Raikkonen moet echt in de spiegel gaan kijken, het is tijd voor iets anders'

Formule 1

'Raikkonen moet echt in de spiegel gaan kijken, het is tijd voor iets anders'

In zijn wekelijkse blog bekritiseert Martin Brundle dit keer Ferrari-coureur Kimi Raikkonen. De oud-coureur en huidig analist bij Sky Sports is van mening dat het 'Raikkonen-tijdperk' ten einde is en dat er bij Ferrari plaats gemaakt moet worden voor een nieuwe coureur. 

'Ik denk dat Ferrari zich zorgen zal moeten maken om Kimi,' begint Brundle. 'We moeten niet vergeten dat hij één van de populairste coureurs is nu, maar die fout die hij in Canada tijdens de kwalificaties maakte gaat echt ver. Bovendien eindigde hij daardoor 30 seconden achter teamgenoot Vettel. Dit soort acties zijn moordend voor je plek in het constructeursklassement. Ik denk dat Ferrari echt actie moet ondernemen. In mijn optiek is het einde van het Raikkonen-tijdperk nabij. Het is echt tijd voor iets anders en Kimi moet ook zelf in de spiegel kijken. Natuurlijk is hij af en toe nog wel eens snel, maar hij haalt niet meer het niveau van de oude Kimi,' aldus een oordelende Brundle.

Over wie Raikkonens stoeltje over moet nemen nadat zijn contract dit jaar afloopt hoeft Brundle niet lang na te denken: 'Charles Leclerc.' 'Leclerc is echt een serieuze jongen hoor. Hij is overduidelijk erg goed in zijn Sauber. Net als toppers als Schumacher, Senna en Alonso zie je dat hij bij een klein team tien keer beter is dan zijn teamgenoot. Een overstap naar Ferrari zit er dik in.' (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven