Like ons!
Ferrari-testcoureur Marc Gené: 'Vettel gaat meer en meer op Michael Schumacher lijken'

Formule 1

Ferrari-testcoureur Marc Gené: 'Vettel gaat meer en meer op Michael Schumacher lijken'

Marc Gené is inmiddels 44, maar staat nog altijd als testcoureur op de loonlijst bij het team van Ferrari. Als testcoureur draagt hij zijn steentje bij aan de huidige prestaties van Sebastian Vettel, die volgens Gené alles in handen heeft om dit jaar wereldkampioen te worden.

'Het team is jong, verenigd en werkt hard', zegt de Spaanse coureur in El Mundo Deportivo. 'De moeilijkste jaren zijn de jaren waarin je leergeld moet betalen, maar dit kon weleens het jaar van Vettel worden.'

Gené baseert deze voorspelling niet alleen op het feit dat de SF71H een competitieve wagen is, maar ook op de mentale gesteldheid van de Duitse nummer-1-coureur. 'Seb weet dat hij de wagen heeft om kampioen mee te worden. Ik zie dat hij veel meer kalmte en sereniteit uitstraalt dan voorheen. Het weet dat hij een risico kan nemen zoals in Baku, zonder dat het desastreuze gevolgen voor zijn titelkansen heeft. Hij weet wanneer hij kan winnen en wanneer hij genoegen moet nemen met een tweede of derde plaats. In dat opzicht gaat hij meer en meer op Michael Schumacher lijken. Hij is zich er veel meer van bewust waar hij mee bezig is.' (Foto: Scuderia Ferrari)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven