Like ons!
Hamilton waarschuwt: 'Fans zitten niet te wachten op een wereldkampioenschap op reserve rijden'

Formule 1

Hamilton waarschuwt: 'Fans zitten niet te wachten op een wereldkampioenschap op reserve rijden'

Lewis Hamilton moest in Canada voor het zevende Grand Prix-weekend op rij dezelfde motor gebruiken. Het resulteerde in een vijfde plaats voor de regerend wereldkampioen, die tijdens de race last had van fluctuaties in vermogen. Hamilton vindt dat de sport de verkeerde kant op gaat betreffende het motorenbeleid.

Hamilton weet de fluctuaties aan vermoeidheid van zijn motor. Waar Ferrari een upgrade introduceerde en Sebastian Vettel de gehele race kon pushen, moest Hamilton het doet met de motor die al sinds Australië achter in zijn Mercedes ligt. 'Als je het mij vraagt gaan we totaal de verkeerde kant op qua motoren', zei de Brit tegen Formula Passion. 'Ze willen deze motoren vervangen om geld te besparen, maar moeten omdat te bereiken veel meer investeren om ze produceren.... Ik hoop dat we volgend jaar niet naar twee motoren per seizoen gaan want dat zou volstrekt ridicuul zijn.'

Hamilton vindt dat de sport juist de omgekeerde weg moet bewandelen. 'Het was oprecht leuker toen we meer motoren tot onze beschikking hadden', vervolgde de wereldkampioen. 'Een seizoen wordt nu heel erg bepaald door betrouwbaarheid en ik denk dat niemand daarop echt op zit te wachten. Fans willen actie en performance zien en zitten niet te wachten op een kampioenschap op reserve rijden.' (Foto: Mercedes AMG F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven