Like ons!
Gasly vroeg iedereen om nieuwe motor: 'Wilde per se de gridstraf hier pakken'

Formule 1

Gasly vroeg iedereen om nieuwe motor: 'Wilde per se de gridstraf hier pakken'

Pierre Gasly heeft zaterdagavond iedereen die hij tegenkwam er van proberen te overtuigen om een nieuwe motor achterin zijn Toro Rosso te monteren, ook al zou dat betekenen dat de Fransman een gridstraf zou krijgen.

Gasly begon het weekend in Montreal net als teamgenoot Brendon Hartley met een nieuwe motor, maar switchte voor de kwalificatie terug naar zijn oude motor omdat Honda een probleem ontdekt had met het vermogen. Gasly kwalificeerde zich vervolgens als zestiende, maar wilde per se een tweede nieuwe motor, ook al zou dat een gridstraf betekenen.

'Ik heb iedereen gevraagd om een nieuwe motor', zegt Gasly tegen Racefans.net. 'Ik heb het aan Franz Tost gevraagd, aan chief race engineer Jonathan Eddolls en aan Toyoharu Tanabe van Honda. Ik heb het iedereen gevraagd.'

'Het zou anders enerzijds hier een lastige race worden', legt de Fransman zijn beweegredenen uit. 'Anderzijds komen er races aan waar we kans maken op punten en dan is het niet handig om daar het risico van een straf te lopen. Sowieso wil ik mijn thuisrace in Frankrijk niet te ver achteraan staan.'

Volgens Gasly heeft zijn prestatie in de race zijn gezeur gerechtvaardigd. 'Ik startte als negentiende, maakte acht plaatsen goed en finishte net buiten de punten', analyseert de Toro Rosso-rijder. 'Met die andere motor waren we als zestiende gestart en hadden we een moeilijke race gehad.' (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven