Like ons!
Wielrenner Bauke Mollema: 'Formule 1 wordt veel te veel gehypet'

Formule 1

Wielrenner Bauke Mollema: 'Formule 1 wordt veel te veel gehypet'

Wielrenner Bauke Mollema is fervent Formule 1-liefhebber, maar heeft sinds het pensioen van Michael Schumacher geen race meer gezien. De Groninger gaat ook pas weer kijken als Max Verstappen een serieuze kans op de wereldtitel maakt.

'Vroeger was ik altijd voor Michael Schumacher', vertelt Mollema in een interview met ProCycling. 'Waarom weet ik niet. Misschien ben je als klein ventje eerder voor iemand die alles wint in zijn sport, of misschien kwam het doordat hij in een Ferrari reed. Toch jammer dat het met zo'n man zo afgelopen is', refereert Mollema aan het ski-ongeluk waarbij Schumacher zwaar gewond raakte en waarvan hij nog altijd, langzaam, aan het herstellen is.

'Na Schumachers afscheid heb ik nauwelijks meer gekeken', vervolgt de ronderenner. 'Vroeger had ik de tijd. Nu ben ik op zondag vaak aan het koersen en als ik wel thuis ben, dan lopen er kinderen door het huis. Pas als Max Verstappen serieus kans maakt op de wereldtitel ga ik weer kijken. Max gaat een groot kampioen worden. Zijn inhaalacties wil je zien, maar over het algemeen wordt de Formule 1 momenteel veel te veel gehypet. Op teletekst staat tegenwoordig bovenaan wie de snelste ronde gereden heeft. Wat boeit dat nou? Los van Max zijn het momenteel alleen maar wagens die achter elkaar aan scheuren'

Wil je op de hoogte blijven van de prestaties van Bauke Mollema? Kijk dan ook eens op onze zustersite In de Leiderstrui. (Foto: Instagram Bauke Mollema)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven