Like ons!
Mercedes spreekt van gevecht met 'drie partijen': 'Maakt het wel interessanter'

Formule 1

Mercedes spreekt van gevecht met 'drie partijen': 'Maakt het wel interessanter'

Het Circuit Gilles Villeneuve in Canada is de laatste jaren een plek geweest waar Mercedes de laatste jaren oppermachtig was. In 2018 kwam de Duitse renstal echter niet verder dan een tweede en vijfde plek. De huidige wereldkampioen bij de constructeurs constateert dat er nu écht sprake is van een gevecht met drie renstallen.

'De titelstrijd gaat worden beslist op basis van het aantal fouten', stelt Wolff bij Motorsport.com. 'Het gaat er in deze nieuwe realiteit vooral om zo weinig mogelijk fouten te maken en de motor zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Het is nu echt een gevecht met drie partijen, zes auto's kunnen nu alle races winnen.'

Natuurlijk had men bij Mercedes de concurrentie elk GP-weekend vermorzelt, maar de 46-jarige teambaas merkt op dat dat de huidge situatie wel goed is voor de sport. 'Het maakt het kampioenschap wel interessanter, je weet van tevoren namelijk niet wat je kan verwachten. Nu moet voor elk weekend alles tot in de puntjes geregeld zijn om competitief te kunnen zijn. Er is geen tijd meer om op vrijdag nog wat dingen recht te zetten, dat wordt door de stevige concurrentie gewoon afgestraft', besluit de Oostenrijker. (Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven