Like ons!
'Red Bull-eigenaar Mateschitz kan veel geld besparen bij échte samenwerking met Toro Rosso'

Formule 1

'Red Bull-eigenaar Mateschitz kan veel geld besparen bij échte samenwerking met Toro Rosso'

Volgens het Italiaanse Motorsport.com is de deal tussen Red Bull en Honda in kannen en kruiken. De Oostenrijkse renstal zal de krachtbronnen van de Japanse motorenleverancier gratis ontvangen, maar het feit dat er veel geld bespaart wordt, is niet de drijfveer voor Red Bull.

Wanneer de renstal uit Milton Keynes echt geld zou willen besparen dan zou het volgens eerdergenoemde medium volgens een ander model moeten gaan werken. 'Als Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz zijn kosten omlaag wil brengen dan zou Red Bull met Toro Rosso een échte samenwerking moeten starten, net zoals Ferrari en Haas dat momenteel samen doen.'

'Red Bull Technology wordt dan de hoofdleverancier van de twee teams voor grote delen van het chassis. Verder kunnen de (Honda)-motor, versnellingsbak, ophanging, remmen en koelsystemen hetzelfde zijn, waardoor de aerodynamica vrijwel gelijk is bij de beide teams. Zo'n dergelijk operatie zou kunnen leiden tot een vermindering van het personeel van Toro Rosso, dat vandaag de dag al boven de 600 werknemers uitsteekt.' (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven