Like ons!
Zorgen om competitiviteit F1: 'Topteams kunnen 25 procent meer downforce rijden'

Formule 1

Zorgen om competitiviteit F1: 'Topteams kunnen 25 procent meer downforce rijden'

Onder meer Force India maakt zich een beetje zorgen over de competitiviteit van de Formule 1. Het lijkt erop dat Mercedes, Red Bull en Ferrari de komende jaren de boventoon zullen blijven voeren in de koningsklasse van de autosport en dat is geen aantrekkelijk vooruitzicht voor de renstallen die zich nu in het middenveld bevinden.

Het gat tussen de topteams en het middenveld in 2018 over één ronde is om en nabij de seconde, een gat van zo'n 60 meter op het circuit. Andy Green van Force India laat aan Auto Motor und Sport weten dat hij denkt dat de topteams in staat zijn om 25 procent meer downforce te rijden dan de veel andere renstallen.

Dat houdt dus in dat wanneer Force India bijvoorbeeld besluit om haar setup af te stellen op een downforce met 'score' 30, dan kan een Red Bull met een 'score' van 37,5 rijden. 'En dan hebben we het over efficiënte downforce', vervolgt Green, die uitlegt dat meer downforce zorgt voor beter bandenmanagement en meer grip. 'Dat vergroot het voordeel van de topteams opnieuw', aldus de technisch directeur van Force India.

Renault sluit zich aan bij het verhaal van Green en vreest dat er de komende jaren weinig aan het huidige beeld zal veranderen. 'Het is niet mogelijk om dat gat te dichten. De topteams hebben overal voordelen. Je kan zoiets niet inlopen door enkele winters harder te werken, het is een proces van járen', stelt topman Alan Permane. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven