Like ons!
Lof voor Red Bull-eigenaar Mateschitz: ‘Zijn bedrage aan autosport is ongelofelijk’

Formule 1

Lof voor Red Bull-eigenaar Mateschitz: ‘Zijn bedrage aan autosport is ongelofelijk’

Gerhard Berger is erg onder de indruk van het werk van Dietrich Mateschitz. De Red Bull-eigenaar heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de Grand Prix van Oostenrijk terugkeerde in de Formule 1 en was zelf verantwoordelijk voor de grote financiële injectie die broodnodig was voor het circuit met de naam Red Bull Ring.

‘We zijn een klein land en geloofden eigenlijk dat we weer en Grand Prix zouden krijgen, maar nu hebben we een fantastische baan op een interessante en voor Formule 1 zeer ongebruikelijke locatie. Iedereen komt hier graag, omdat de sfeer zo ontspannen is’, gaat Berger van start in het Formule 1 Magazine.

Vooral Mateschitz heeft een grote bijdrage geleverd aan de geliefde Grand Prix in Spielberg. ‘Oostenrijk heeft een lange racegeschiedenis, van oudsher een grote racecultuur. Mateschitz heet die weer tot leven gewekt. Wat hij voor de autosport heeft gedaan is ongelofelijk. Het hele gebied rond het circuit is genoveerd, huizen zijn geverfd en opgeknapt. En alles is door Red Bull betaald. Het heeft de regio een enorme injectie gegeven', besluit Berger lovend. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven