Like ons!
Abiteboul: 'Je weet het nooit met Honda, wie weet maken we straks kans op Ricciardo of Newey'

Formule 1

Abiteboul: 'Je weet het nooit met Honda, wie weet maken we straks kans op Ricciardo of Newey'

Cyril Abiteboul heeft tegenover Motorsport.com gereageerd op het nieuws dat Red Bull vanaf volgend seizoen de overstap zal maken naar Honda voor de levering van de motoren. De teambaas van Renault vraagt zich af of Honda daadwerkelijk zijn beloften na kan komen en ziet bij een mislukking van de overstap kansen voor zijn Formule 1-team.

'We moeten afwachten hoe Red Bull het volgend seizoen zal doen', aldus Abiteboul. 'Het lijkt mij allerminst zeker dat Honda meteen een wereldmotor zal leveren. Ik moet ze nageven dat ze aan een comeback bezig zijn, zeker na de update voor de Grand Prix van Canada. Maar laten we niet vergeten dat het nog niet zo lang geleden is dat iedereen McLaren uitlachte met hun beschamende Honda-motor, dat was een afgang. Het is de vraag of ze daadwerkelijk hun stijgende lijn kunnen doorzetten.'

Mocht dit niet het geval zijn ziet Abiteboul gek genoeg veel kansen voor zijn eigen Renault-team. 'De Formule 1-teams zijn erg competetief en de markt staat altijd onder druk, niet alleen die van de coureurs maar ook alle technici. Mocht de relatie van Honda en Red Bull op een fiasco uitlopen kunnen er gekke dingen gebeuren. Wie weet maken we dan wel kans op Ricciardo, of een goede techneut als Newey.' (Foto: Renault F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven